HOME
ФОТО КУРС С НИК ЧАЛДЪКОВ
GALLERY
ПРОФЕСИОНАЛНА ФОТОГРАФИЯ
GALLERY
Nick Chaldakov photographer
ФОТО КУРС
СПИСАНИЕ ФОТО АРТ РЕВЮ
w w w . c h a l d a k o v . c o m   s i n c e   1 9 9 9

Споделено за Ник Чалдъков

от Учениците

Зорница Дудоленска - Мaster Class' 2014: Щастлива съм, че имах възможността да се уча от Ник. Малко са хората, които са ме вдъхновявали по този начин. Ник определено е един от тях. Всеки път си тръгвам от класовете му чувствайки, че знам повече. Смятам, че научих наистина много от него. Сега фотографията ми е още по-интересна!

Адриана Желязкова - Мaster Class' 2012: Едно дълбоко заложено усещане беше заключено в мен. В щастливата ми по природа натура имаше неизяснена тъмнина. Моят учител прати светлина в сърцето ми, защото това е част от призванието на истинския Творец. Ник ми даде ключ, за да открия един безценен урок, който тепърва ще усъвършенствам - как да се абстрахирам от физическия свят. Благодаря му, че ми посочи верния ключ, защото само верния ключ може да открива всичко!

Лина Лозанова - Basic Class' 2012: Онова, което ми достави изключително удоволствие по време на обучението, е лекият, но убедителен подход и преподаване на Ник. Предаден по този начин, материалът се запечатва в съзнанието и частта с практическите занятия става неминуемо очаквана.

Когато започнах индивидуалното си обучение при Ник Чалдъков, се надявах да подобря техниката си на снимане и да се запозная с основните параметри във фотографията. Сега, когато курсът приключи, знам че далеч надскочих очакванията си. Освен всичко друго, успях да се докосна до колоритната личност на Ник – изключителен професионалист и човек с уникално земно присъствие и всеотдайност към учениците си.

Илиан Куткуров - Мaster Class' 2012: Ако бях рекламен агент и исках да представя дейността на Ник щях да напиша "Който иска да научи фотографията - отива при Ник Чалдъков!" и с това щях да съм си свършил работата! Но аз съм негов ученик и искам да споделя за нещата от кухнята...

Ще напиша малко повече за това, което няма веществен образ. Ще пиша за нещата, които са истински тежки, много плътни, с разнородна форма и в крайна сметка са по-ценни от всичко материално около нас. Какво имам предвид! Ник дава възможност на ученика, ако ученика желае, той да поспре и да се огледа. И ако ученика направи това - идва интересното - той започва леко да вижда, започва лекичко да чувства, иначе казано - ученика постепенно проглежда и се опитва да вникне в Света, в който живеем... в Света, който живее у самите нас!?

Ник дава възможност да разберете битието си като спрете да го разбирате, като спрете да го обяснявате. Защото живота приятели и скъпи приятелю Ник, както ти ме научи, той просто се живее, така както водата се пие, въздухът се диша...

Сега не споменавам нищо за фотографията, а и няма да го направя! Отказвам се да говоря за водните молекули докато пия вода... Аз виждам, чувам, съществувам! А чрез снимките ще споделям! Така както Ник със своите снимки дава възможност на хората, макар и за миг, да чувстват през неговите очи!

Ана Ралева - Мaster Class' 2012: Когато мои приятели ме питат: "Какво научи от курса, доволна ли си?" Отговарям им: Научих се да живея в мир със себе си, научих се на нов светоглед, на нови възприятия, които ми дават ново начало. Начало заредено със знания, които прилагам във всички сфери. Научих се на любов! Фотографията е любов! Живота е любов! Ник Чалдъков може да ви научи как да обичате фотографията и Живота! Ник е Учител по Живот!

Галина Стоева – Фото модел' 2012: Малко са истинските и стойностни хора на този свят, които човек може да срещне в живота си! Господ ми даде възможността и честта да се запозная с една такава личност - истинска и чиста душа. Това е Ник! Познавам го и работим заедно вече 4 години.

Аз никога не съм била като „ученик – учител” с него по фотография. Мен никога не ме е учил за магията на фотографията и изкуството. Той учи Душата ми... Учи я да намира красотата и любовта в малките неща. С Ник имаме едно духовно разбирателство, което се усети още в самото начало. Чрез него започнах да откривам и опознавам себе си, започнах да се харесвам като личност. Намерих вътрешната хармония и баланс в душата си, която рефлектира върху останалите и така живота ми стана един по добър, по мъдър, по спокоен и хубав. В работата ми като модел той постоянно ме учи, как трябва да се радвам на живота, такъв какъвто е, с цялата си същност и изобилие от толкова много красота. На него дължа една голяма част от постоянната ми усмивка, която е вечно на лицето ми, както и на топлината и радостта, която излъчват очите ми. От него разбрах какво е това да бъдеш в хармония със себе си, да чувстваш душата ти как лети безгрижно в безкрайното море от живот, да се чувстваш щастлив без конкретна причина и да даряваш хората с щастие. Когато човек е с Ник, забравя за ежедневните проблеми, той предразполага душата така, че тя да намери хармонията с тялото и да остане така завинаги.

Не познавам друга такава личност. Именно за това така започнах в началото... Човек рядко може да срещне такава доброта, хармония, всеотдайност, любов и красота в един човек. Този човек е Ник и аз съм щастлива, че го познавам!

Sonya Hoang - Целогодишно' 2011-2012: Всеки знае какъв е Ник Чалдъков като фотограф, но не всеки знае какъв е като учител. Не е лесно да се предаде занаят, още по-трудно е да се предаде занаят като фотографията, в който се влагат мисли, идеи и най-вече чувства... 

Първото впечатление, което Ник остави в мен беше на изключително земен човек. Преди да започна обучението си при него бях прочела няколко книги за фотографията и в общи линии се водех от желанието и интуицията си. Само за няколко урока с него представите ми за фотографията бяха тотално преобърнати. Вече бях наясно какво правя и защо го правя.

Ник ме научи да изразявам себе си и заобикалящия ме свят чрез фотографиите ми, така че те да се докоснат и до останалите. Харесва ми, че обучението при него протича под формата на приятелска беседа с полезни съвети не само за фотографията, но и за живота. Той запознава учениците си със своя метод на процедиране при правенето на снимки по ненатрапчив начин и им издава някои тайни от кухнята. Учи ги да гледат отвъд това, което виждат и да могат да го пресъздават. Определено има какво да се научи от Ник Чалдъков... малко са хората, които съумяват да предадат знанията си по толкова интересен и достъпен начин!

Роси Михова - 100 ABC' 2010: Свободното време при мен е лукс и курсовете при Ник бяха идеалното решение за мен. За много кратко време получих същината във форма лесна за разбиране и трудна за забравяне. Часовете при Ник са без губене на време и без излишни приказки – те са перфектното съчетание на полезното с приятното. Учиш и се забавляваш. 
Преди виждах, но не можех. Сега виждам и знам как. Благодаря ти, Ник.

Стефан Динов - Целогодишно' 2010: Ник Чалдъков ме накара да повярвам в себе си! Той разви моето усещане за фотография. След курсовете при него станах още по-амбициозен. Фотографията се превърна в голямата ми страст и професия.

Успехът сред учениците на Ник идва от простия факт, че той преподава с голямо желание и любов. Учителят Чалдъков обича своите ученици. Ник е много внимателен в отношението си към обучаващите се – той не просто преподава в един различен съвременен стил. Като учител успява много бързо да усети своите ученици. Така ги предразполага, часовете стават много приятни и фотографията се превръща в истинско удоволствие.

Чалдъков впечатлява със своя оптимизъм и вътрешната си хармония. Слънчевото настроение е винаги с него. Няма как да не си тргнеш с усмивка след час при Ник. Като един майстор на рисуване със светлина, той посява светлина и позитивизъм и в своя ученик. На свой ред ученикът се вдъхновява да постигне целите и мечтите си, както във фотографията, така и в живота!

Дамиан Димитров - Целогодишно' 2009-2010: Главното нещо заради което си заслужават курсовете при Ник е това, че за разлика от останалите подобни курсове, тук не получаваш просто техническа информация, която можеш и сам да намериш в Интернет. Ник развива усещането на човек за композиция и светлина. Аз мисля, че всеки от неговите ученици, гледайки фотосите си преди и след обучението си открива огромна разлика. Ник не просто те научава на основните принципи на класическата фотография, а те кара да ги пречупиш през собствения си светоглед, да се водиш главно от усета и инстинкта си.

Волен Евтимов - Pro Photography' 2007: Благодаря на Ник за това, което научих от него. Усещането за композиция и силен преден план, които Ник ми предаде, са с мен постоянно и ми помагат да правя все по-добри снимки.

Михаил Дечев - Pro Photography' 2007: Наскоро ми зададоха въпроса, защо избирам да снимам в точно определен момент, вместо в друг; на какво се доверявам – на вътрешното си чувство или на рационалната преценка?

Истината е, че фотографията, както и всяко изкуство, е по-скоро плод на интуитивното и способността на творящият да освободи съзнанието си. Ник ме научи да разпознавам правилният момент, да отворя сетивата си и снимам, когато обектът ми даде знак, когато светлината може да бъде чута или нарисувана. Бил съм свидетел на негови импровизации, на въздействащата му изобретателност и способност да “рисува”. Благодаря за тези моменти – вдъхновяващи и мотивиращи, за възможността да бъда негов ученик, доверието и вярата в мен и способностите ми.

КУРСОВЕ
 
C O N T A C T
O N L I N E

NICK CHALDAKOV

 Find us on Facebook

 

VARNA, BULGARIA
E U R O P E
www.chaldakov.com is free photography gallery for you! 
Sponsor www.chaldakov.com to be free!
Y o u r   L i n k   H e r e !
ПРОФЕСИОНАЛНА ФОТОГРАФИЯ
GALLERY
NICK CHALDAKOV
ФОТО КУРС
СПИСАНИЕ ФОТО АРТ РЕВЮ
CONTACT NICK CHALDAKOV