HOME
ФОТО КУРС С НИК ЧАЛДЪКОВ
GALLERY
ПРОФЕСИОНАЛНА ФОТОГРАФИЯ
GALLERY
Nick Chaldakov photographer
ФОТО КУРС
СПИСАНИЕ ФОТО АРТ РЕВЮ
w w w . c h a l d a k o v . c o m   s i n c e   1 9 9 9
ПЕРСОНАЛНО С НИК ЧАЛДЪКОВ  |  ФОТО КУРС
П е р с о н а л н о   с   Н и к   Ч а л д ъ к о в |  ф о т о   к у р с   о т   2 0 0 5
 

Посвещавам а моя първоучители по фотография Димо Могиларов и Dr. Carl Stratman RRC, London.
Благодарен съм и на своите учители: Баща ми, Д-р Чалдъков, Гаро Кешишан, Милан Миланов, Красимир Делчев, Александър Николов, Росен Донев, Alan Marsh, London.

 
Персонално с Ник Чалдъков във Фейсбук

______Кой е Ник ?

_____Учениците за Ник

_____Метода на Ник

________Фото Курс

ЗОНА ЗА СТУДЕНТИ
ОСНОВИ НА ФОТОГРАФИЯТА - СТУДЕНТИ
МАСТЕР КЛАС - СТУДЕНТИ

ДЗЕН - СИТУАЦИОННО ОБУЧЕНИЕ

"Въображението е по-важно от знанието, защото знанието е ограничено." Алберт Айнщайн

1. Всеки който има желание за фотография, има талант.
2. Нужна е подходяща ситуация, за да се прояви талантът.

Във фотографския курс „Персонално с Ник Чалдъков” се създава именно тази ситуация, в която се разкрива талантът на ученика.

В хода на обучението се прилагат два основни метода – класическа теория и модерна ситуационна практика. Тази комбинация от двата метода води до бърз, качествен и стабилен напредък на ученика.
На подсъзнателно ниво настъпва невидим процес, който “неочаквано” води до подобрение на фотографската практика на ученика след няколко месеца занимания с теоретично-ситуационния метода на Ник Чалдъков.

ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ

В: Какъв фотоапарат ми е нужен за курса?
Ник:
С всеки фотоапарат може да се направи шедьовър на фотографското творчество. “Най-добрият фотоапарат е този, който познавам най-добре” ме учеше моят учител по фотография Димо Могиларов.

В: Защо да запиша вашите фотографски курсове?
Ник:

1. Обучението е персонално. По време на курса работя само с Вас и мога да отговоря на всички въпроси за разлика от обучението в група, където е възможно въпросите Ви да останат не отговорени.

2. Успехът на моето обучение се крие в уникалния ситуационен подход в него. Аз не обяснявам суха теория на учениците си. Първо ги поставям в ситуация за снимане. Те се опитват да направят нужната снимка и сами и се учат от грешките си. Аз не се намесвам. Всеки дава максимума от себе си и чак тогава се включвам със съвети и показване. Така се изучава само това, което ученикът не знае и се пести време.

3. Ситуационното обучение е официално въведено като начин на обучение в Дания. Аз ползвам този метод от 20 години и имам опит в него. Имам опит и в Йога ,Дао Цигун, и Дзен медитация практическа психология и философия, които съм изучавал в последните 30 години. В съчетание с фотографските ми умения и се получава една уникална система на обучение, с голяма успеваемост !

В: Защо приемате само с предварително интервю?
Ник:
Работя персонално и психологическата съвместимост е от значение за добрата работа. Не мога да приема хора, които не отговарят на този критерии. Предпочитам първо да си поговоря с кандидата, защото е възможно и той да не одобри моята настройка. Само при съвпадение на настройките започваме работа.

В: Какви хора приемате за обучение?
Ник:
Всеки, който иска и има желание за фотография, може да дойде и да поговорим. Няма точно определени критерии за това. Всичко зависи от “случайността”, както става в живота. Моето обучение е ситуационно и не зависи от условностите, затова няма твърдо установени правила. Това не пречи на ефективността му, а само й помага.

Повече за Метода на Ник

КУРСОВЕ
 

Г а л е р и и  
____У ч е н и ц и

Фото курс - Ник Чалдъков
Фото курс - Ник Чалдъков
 
Фото курс - Ник Чалдъков

Фото курс - Ник Чалдъков

Фото курс - Ник Чалдъков
Фото курс - Ник Чалдъков
Фото курс - Ник Чалдъков
Фото курс - Ник Чалдъков
Фото курс - Ник Чалдъков
Фото курс - Ник Чалдъков
Фото курс - Ник Чалдъков
Фото курс - Ник Чалдъков
Фото курс - Ник Чалдъков
Фото курс - Ник Чалдъков
Фото курс - Ник Чалдъков
Фото курс - Ник Чалдъков
Фото курс - Ник Чалдъков
Фото курс - Ник Чалдъков
Фото курс - Ник Чалдъков
Фото курс - Ник Чалдъков
Фото курс - Ник Чалдъков
Фото курс - Ник Чалдъков
Фото курс - Ник Чалдъков
Фото курс - Ник Чалдъков
Фото курс - Ник Чалдъков
Фото курс - Ник Чалдъков

Ана Ралева - Мaster Class: Когато мои приятели ме питат: "Какво научи от курса, доволна ли си?" Отговарям им: Научих се да живея в мир със себе си, научих се на нов светоглед, на нови възприятия, които ми дават ново начало. Начало заредено със знания, които прилагам във всички сфери. Научих се на любов! Фотографията е любов! Живота е любов! Ник Чалдъков може да ви научи как да обичате фотографията и Живота! Ник е Учител по Живот!

Sonya Hoang - Целогодишно: Първото впечатление, което Ник остави в мен беше на изключително земен човек. Преди да започна обучението си при него бях прочела няколко книги за фотографията и в общи линии се водех от желанието и интуицията си. Само за няколко урока с него представите ми за фотографията бяха тотално преобърнати. Вече бях наясно какво правя и защо го правя.

Роси Михова - Арт фотография: Свободното време при мен е лукс и курсовете при Ник бяха идеалното решение за мен. За много кратко време получих същината във форма лесна за разбиране и трудна за забравяне.

Стефан Динов - Целогодишно: Успехът сред учениците на Ник идва от простия факт, че той преподава с голямо желание и любов. Учителят Чалдъков обича своите ученици. Ник е много внимателен в отношението си към обучаващите се – той не просто преподава в един различен съвременен стил. Като учител успява много бързо да усети своите ученици. Така ги предразполага, часовете стават много приятни и фотографията се превръща в истинско удоволствие.

Чалдъков впечатлява със своя оптимизъм и вътрешната си хармония. Слънчевото настроение е винаги с него. Няма как да не си тргнеш с усмивка след час при Ник.

Дамиан Димитров - Целогодишно: Главното нещо заради което си заслужават курсовете при Ник е това, че за разлика от останалите подобни курсове, тук не получаваш просто техническа информация, която можеш и сам да намериш в Интернет. Ник развива усещането на човек за композиция и светлина.

Михаил Дечев - Pro Photography: Ник ме научи да разпознавам правилният момент, да отворя сетивата си и снимам, когато обектът ми даде знак, когато светлината може да бъде чута или нарисувана. Бил съм свидетел на негови импровизации, на въздействащата му изобретателност и способност да “рисува”. Благодаря за тези моменти – вдъхновяващи и мотивиращи, за възможността да бъда негов ученик, доверието и вярата в мен и способностите ми.

Още Учениците за Ник Чалдъков

КУРСОВЕ

КУРСОВЕ

ОСНОВИ НА ФОТОГРАФИЯТА

ФОТОГРАФИЯ ЗА НАПРЕДНАЛИ

ХУДОЖЕСТВЕНА ФОТОГРАФИЯ

  фотография © Дамян Димитров - Целогодишно обучение  

Basic Class - ОСНОВИ НА ФОТОГРАФИЯТА

Прием: ИНТЕРВЮ
Ниво: ЛЕСНО
Продължителност: 3 МЕСЕЦА, 20 ЧАСА - във време по избор
Сертификат:
Не
ЦЕНА: Запитване

Basic Class - включва двете неразривно свързани страни на съвременната фотография - класическата и дигиталната фотография. Един модерен подход към класиката през очите на дигиталната фотокамера. В курса се разглеждат основите на класическата композиция, т.е. първото и второто приложение на златното сечение. Успоредно с това се изучава дигитална фотография - задължителните технически основи на дигиталната фотография, техники за работа с цифров фотоапарат, настройки.

Ще изучаваме редактирането на изображението с PhotoShop като фотографи. PhotoShop е страхотна програма, но тя не е добра за един фотограф, ако той не е на ясно какво от нея е предназначено за фотографи и какво за дизайнери. Учениците се научават да правят разлика между тези два подхода в работата с PhotoShop.

Обясненията в курса са лесни и достъпни, съпътствани с много практически упражнения, примери и разяснения, поради което са подходящи за начинаещи.

По време на курса ученикът получава домашни задачи след всеки урок и трябва да ги изпълни до седмица, когато е следващият урок. Ник проверява домашните задачи и коментира снимките. Именно тези коментари са най-поучителни за ученика и благодарение на тях той напредва много бързо. Това е курс за получаване на стабилна основа в класическата и дигиталната фотография.

Този курс е подходящ за:
Начинаещи, но желаещи да получат една стабилна основа във фотографията. В съвременния свят е трудно да се раздели класическата фотография от дигиталната фотография, защото дигиталната фотография е техническата основа на класическата фотография и нещата са тясно свързани.

Дигиталната фотография не замества и не променя класическата фотография, защото правилата на композицията и осветлението остават непроменени от Античността до наши дни. Дигиталната фотография само допълва класическата фотография с нова техническа база.

КУРСОВЕ
 
  фотография © Дамян Димитров - Целогодишно обучение  

Master Class - ФОТОГРАФИЯ ЗА НАПРЕДНАЛИ

Ниво: ТРУДНО
Прием: ФОТОГРАФИЯ И ИНТЕРВЮ
Продължителност: 3 МЕСЕЦА, 20 ЧАСА - във време по избор

Сертификат:
Да
ЦЕНА: Запитване

Мaster Class - класът на майсторите във фотографията. Това е най-популярният и най-добрият курс за напреднали. Този курс продължава цял живот - майсторството се учи и поддържа постоянно. Мaster Class развива успоредно техническото познание и интуитивното усещане. Курсът включва по-сложни въпроси от фотографската теория и практика относно композиция и осветление. Техническите и творческите подходи се балансират.

Балансът тук е най-важен. Композицията е баланс, осветлението е баланс, животът е баланс. На постигналите баланс във фотографията се издава сертификат - Мaster Class Photography. В този майсторски клас ученикът започва сам да се учи от грешките си и да развива усещане за фотография. Да се учат сами от грешките си могат само напредналите ученици.

Усещането за фотография е истинският път в майсторското обучение по фотография.

Тук се изучават основите на класическата композиция от Античността до наши дни, златното сечение и неговите четири приложения във фотографията, творческото използване на светлината и модерното разбиране на фотографската композиция.

Композицията и осветлението се изучават чрез множество практически упражнения в студио и на открито. Ученикът получава домашни задачи след всеки урок и трябва да ги изпълни до седмица, когато е следващият урок. Ник проверява домашните задачи и коментира снимките. Именно тези коментари са най-поучителни за ученика и благодарение на тях той напредва много бързо.

Ученикът се учи да снима в серия и да развива собствен стил на работа. Това е изключително важно за неговото оформяне като завършен фотограф за в бъдеще. До курса се допускат само ученици след тест за първоначално ниво.

Този курс е подходящ за:
Напреднали фотографи, усвоили основите на фотографията, но желаещи да навлязат в тънкостите на фотографското изкуство - светлините, сенките и композицията.

Няма фотография без грешка за Ник. Той може да направи позитивна критика на всяка работа. Една снимка винаги може да стане по-добра! Това динамично разбиране на фотографията като процес ще усвоите и Вие, ако се запишете в този майсторски клас.

На издържалите изпита след курса се издава сертификат за най-високо ниво Master Class Photography at the Nick Chaldakov Photography School.

КУРСОВЕ
 
  фотография © Дамян Димитров - Целогодишно обучение  

Art Class - ХУДОЖЕСТВЕНА ФОТОГРАФИЯ

Ниво: ТРУДНО
Прием: ФОТОГРАФИЯ И ИНТЕРВЮ
Продължителност: 3 МЕСЕЦА, 20 ЧАСА - във време по избор

Сертификат: Да
ЦЕНА: Запитване

Art Class - в курс се набляга на развитие на интуитивното усещане за фотография. Курсът е с практическа насоченост във всички аспекти на художествената фотография.

Има много начини да научите отлично законите на фотографията - книги, лекции, филми... Те могат да Ви дадат добри технически познания. Един ден Вие си купувате фотокамера и започвате да снимате. Тогава разбирате, че талантът не може да се купи. Курсът по художествена фотография е шанс да разкриете своя талант и да го развиете с помощта на Вашия персонален учител, Ник Чалдъков.

Курсът включва изключително много практика в областта на класическата или дигиталната арт фотография. Набляга се на чернобялата фотография като изкуство.

Този курс е подходящ за:
Онези, които искат да овладеят висшия пилотаж във фотографията. Тук е мястото за най-талантливите! За истинските фотографи! Тук е и най-голямата сила на Ник Чалдъков..Искате ли да снимате арт? Искате ли да откриете своя стил на снимане? Искате ли да преобърнете историята на фотографията и Вашето име да остане вписано със златни букви в нея? Ако отговорът е да, тогава този курс е за Вас! Заповядайте!

Курсът е за истински търсещите наслада от фотографското творчество!

В този изключително интересен курс се приемат само талантливи и подходящи ученици. Тук няма елементарна теория, има само забава от висше ниво - композиция и осветление за най-напредналите, тънкости и умения, стилове и философии за фотографията.

На издържалите изпита след курса се издава сертификат за най-високо ниво Master Class Photography at the Nick Chaldakov Photography School.

КУРСОВЕ
 
C O N T A C T
O N L I N E

NICK CHALDAKOV

 

 Find us on Facebook

 

 

VARNA, BULGARIA
E U R O P E
www.chaldakov.com is free photography gallery for you! 
Sponsor www.chaldakov.com to be free!
Y o u r   L i n k   H e r e !
ПРОФЕСИОНАЛНА ФОТОГРАФИЯ
GALLERY
NICK CHALDAKOV
ФОТО КУРС
СПИСАНИЕ ФОТО АРТ РЕВЮ
CONTACT NICK CHALDAKOV